2010 2011 BMW 5 Series Forum F10
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
 

2010 2011 BMW 5 Series Forum F10 F10 Technical Topics Engine, Transmission, Exhaust, Drivetrain, ECU Software Modifications Jb4 Stage 2 4 extra Wires HELP!!
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      12-04-2012, 12:09 AM   #1
obiltagi3
V.I.P.
obiltagi3's Avatar
United_States
0
Rep
96
Posts

Drives: F10 (2011 535i)
Join Date: Dec 2012
Location: Tustin, Orange County

iTrader: (1)

Jb4 Stage 2 4 extra Wires HELP!!

Hello, i just bought Stage 2 JB4. I followed instructions online for installation. But i am stuck at the last part. What do i do with the four extra wires? Ground, red, brown, green. Where do they plug into? Pictures Please


I tried to follow the instructions but it fails to show pictures for the F10 so i am unable to tell where each one goes
Appreciate 0
      12-04-2012, 12:29 AM   #2
Alan l.
Brigadier General
Alan l.'s Avatar
281
Rep
4,918
Posts

Drives: F15 M-Sport
Join Date: Jun 2009
Location: East Coast

iTrader: (9)

http://www.n54tech.com/forums/showpo...16&postcount=3
__________________

2015 F15 M Sport |||More Photos of my X5 here|||
Appreciate 0
      12-04-2012, 12:42 AM   #3
obiltagi3
V.I.P.
obiltagi3's Avatar
United_States
0
Rep
96
Posts

Drives: F10 (2011 535i)
Join Date: Dec 2012
Location: Tustin, Orange County

iTrader: (1)

Thank you.. i bought stage 2 for nothing i guess. If i dont have connectors C & D (The Red Squares) it wont work correct?
Appreciate 0
      12-04-2012, 02:33 AM   #4
obiltagi3
V.I.P.
obiltagi3's Avatar
United_States
0
Rep
96
Posts

Drives: F10 (2011 535i)
Join Date: Dec 2012
Location: Tustin, Orange County

iTrader: (1)

Just installed the Jb4 Stage two. Unfortunetly i did not have the right connections for the 4 wires im guessing. Although according to that link you can just set the 4 wires aside. Which i did. Now reconnecting the battery and starting the car i receive a DRIVETRAIN MALFUNCTION CODE...

Any help?
Appreciate 0
      12-04-2012, 09:14 AM   #5
Alan l.
Brigadier General
Alan l.'s Avatar
281
Rep
4,918
Posts

Drives: F15 M-Sport
Join Date: Jun 2009
Location: East Coast

iTrader: (9)

The control box is supposedly different between S1 and S2 so you can't just run it without those wires installed according to Terry. If your car doesn't look like the pics posted then you need to run only S1.

Alan
__________________

2015 F15 M Sport |||More Photos of my X5 here|||
Appreciate 0
      12-04-2012, 09:18 AM   #6
Rbembas_M3
Lieutenant
Rbembas_M3's Avatar
United_States
5
Rep
416
Posts

Drives: BMW 2011 M3
Join Date: Jan 2012
Location: BUFORD GA

iTrader: (0)

Garage List
2011 BMW M3  [0.00]
Quote:
Originally Posted by obiltagi3 View Post
Just installed the Jb4 Stage two. Unfortunetly i did not have the right connections for the 4 wires im guessing. Although according to that link you can just set the 4 wires aside. Which i did. Now reconnecting the battery and starting the car i receive a DRIVETRAIN MALFUNCTION CODE...

Any help?
yes i had the same thing happen to me. I don't have the CANBUS hook-up like the pictures shows. I also got the drivetrain malfunction and engine light. I contacted Terry and he told me i can only run stage 1. They sent me stage 1 but haven't installed it yet. My car is in the shop for scheduled brake service.
Appreciate 0
      12-06-2012, 06:39 AM   #7
Rbembas_M3
Lieutenant
Rbembas_M3's Avatar
United_States
5
Rep
416
Posts

Drives: BMW 2011 M3
Join Date: Jan 2012
Location: BUFORD GA

iTrader: (0)

Garage List
2011 BMW M3  [0.00]
My 2011 535i doesn't have the CANBUS location like it shown in the instruction. Does anyone know where to find the CANBUS wire harness?
Appreciate 0
      12-06-2012, 10:50 AM   #8
RambleJ
Colonel
RambleJ's Avatar
No_Country
29
Rep
2,014
Posts

Drives: F10 535i M-sport
Join Date: Oct 2008
Location: Back in teh so cal

iTrader: (2)

Quote:
Originally Posted by rbembas535i View Post
My 2011 535i doesn't have the CANBUS location like it shown in the instruction. Does anyone know where to find the CANBUS wire harness?
If you have a 2011 I think you are stuck with Stage 1 only.
Appreciate 0
      12-06-2012, 03:16 PM   #9
Sharbotcom
First Lieutenant
Sharbotcom's Avatar
Canada
9
Rep
385
Posts

Drives: 2011 535xi M Sport
Join Date: Oct 2010
Location: Sharbot Lake, Ontario

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by RambleJ View Post
If you have a 2011 I think you are stuck with Stage 1 only.
My 2011 does have the CANBUS wiring so there has to be something else besides the MY that dictates its inclusion on the vehicle.
__________________
2011 535i xDrive, Dark Graphite Metallic, Veneto Beige Dakota Leather, Technology Package, M Sport Package, Executive Package delivered Christmas Eve '10, Mods - quad tips, 20% tint, JB4.
Appreciate 0
      12-07-2012, 02:02 PM   #10
obiltagi3
V.I.P.
obiltagi3's Avatar
United_States
0
Rep
96
Posts

Drives: F10 (2011 535i)
Join Date: Dec 2012
Location: Tustin, Orange County

iTrader: (1)

Nope, i got my Stage 2 installed a few days ago. Finally got it too work. Improvements are very noticeable, even in casual driving without the Sport Mode
Appreciate 0
      12-07-2012, 03:10 PM   #11
Rbembas_M3
Lieutenant
Rbembas_M3's Avatar
United_States
5
Rep
416
Posts

Drives: BMW 2011 M3
Join Date: Jan 2012
Location: BUFORD GA

iTrader: (0)

Garage List
2011 BMW M3  [0.00]
Quote:
Originally Posted by obiltagi3 View Post
Nope, i got my Stage 2 installed a few days ago. Finally got it too work. Improvements are very noticeable, even in casual driving without the Sport Mode
how did you get your to work? weren't you get drive train malfuntion and couldn't wire up the four wires to the CANBUS?

Last edited by Rbembas_M3; 12-07-2012 at 03:26 PM.
Appreciate 0
      12-07-2012, 04:11 PM   #12
///M ARMY
Colonel
177
Rep
2,095
Posts

Drives: F80
Join Date: Jul 2012
Location: In your dreams

iTrader: (2)

Garage List
2015 Charger 392  [0.00]
2015 M3  [0.00]
I just use the sports transmission and confront drive and it's a huge difference
__________________
2015 BMW /// M3 BSM
Just stock!
Appreciate 0
      12-08-2012, 08:21 PM   #13
obiltagi3
V.I.P.
obiltagi3's Avatar
United_States
0
Rep
96
Posts

Drives: F10 (2011 535i)
Join Date: Dec 2012
Location: Tustin, Orange County

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by rbembas535i View Post
how did you get your to work? weren't you get drive train malfuntion and couldn't wire up the four wires to the CANBUS?
The malfunction i figured out was a miscommunication between some wires. I was also able to figure out i DO have the right corrections, i was told i DID NOT. But fortunetly i did and was able to get in installed correctly.

First day i did not notice much
2-4 days later improvements are very noticeable
Appreciate 0
      12-10-2012, 12:34 AM   #14
VWtoBMW
Captain
VWtoBMW's Avatar
Canada
21
Rep
838
Posts

Drives: 2013 750i
Join Date: Aug 2009
Location: Toronto

iTrader: (5)

Garage List
I finally installed mine on Friday. Drive it locally and noticed a light difference. I did a trip today which was about 300km and really noted a big difference. So far I am very pleased !
__________________
2013 F10 535i xDrive Space Grey, Oyster Napa Leather, DHP, HUD, Rear Entertainment, Luxury and Executive Package
Appreciate 0
      12-14-2012, 03:03 PM   #15
obiltagi3
V.I.P.
obiltagi3's Avatar
United_States
0
Rep
96
Posts

Drives: F10 (2011 535i)
Join Date: Dec 2012
Location: Tustin, Orange County

iTrader: (1)

Thumbs up

Quote:
Originally Posted by VWtoBMW View Post
I finally installed mine on Friday. Drive it locally and noticed a light difference. I did a trip today which was about 300km and really noted a big difference. So far I am very pleased !
Appreciate 0
      01-13-2013, 12:19 AM   #16
mikey0120
First Lieutenant
Philippines
8
Rep
348
Posts

Drives: F10 535Xi M-Sport
Join Date: Jul 2006
Location: Rockland County, NY

iTrader: (9)

Quote:
Originally Posted by obiltagi3 View Post
The malfunction i figured out was a miscommunication between some wires. I was also able to figure out i DO have the right corrections, i was told i DID NOT. But fortunetly i did and was able to get in installed correctly.

First day i did not notice much
2-4 days later improvements are very noticeable
How did you get it to work? My harness does not have the same color codes as in the N54 tech install manual. What did you hook up brown and green to?

I have a 2013 F10 535Xi

Thanks.
__________________
Current: 2013 F10 535Xi M-Sport
Retired: 2010 E90 335i M-Sport
Retired: 2007 E90 335i
Retired: 2001 E46 330i
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 01:48 PM.




5post
5post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST