2010 2011 BMW 5 Series Forum F10
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
 

2010 2011 BMW 5 Series Forum F10 BMW 5-Series (F10) Forums General 5-Series Sedan and Wagon (F10 / F11) Forum F10 pulling to the right...
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      09-01-2010, 12:43 PM   #111
blackberrycubed
Private First Class
 
Drives: 535i Xdrive
Join Date: Jul 2010
Location: CA

Posts: 155
iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by TRW94 View Post
Service invoice attached. Hope it's helpful. I've driven the car for 2 days and it's fine, though too early to claim an unqualified success.
I can't thank you enough for providing this word order. You DA man !
blackberrycubed is offline   United_States
0
Reply With Quote
      09-01-2010, 01:41 PM   #112
jc031662
Veteran
 
Drives: F10 535i
Join Date: Jul 2010
Location: Texas

Posts: 45
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by TRW94 View Post
Service invoice attached. Hope it's helpful. I've driven the car for 2 days and it's fine, though too early to claim an unqualified success.
Wow - thanks a bunch for this. Pardon my ignorance, but what does "EPS" stand for?
__________________
2011 F10/535i Space Gray ("v2.0"), ZSP, ZAV, ZCV, ZDA, ZPP, ZP2, NASW, 465, 464, 4NB
2011 F10/535i Space Gray ("v1.0") ("Ain't my problem no mo'...")
2008 E60/528i (Retired)
jc031662 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      09-01-2010, 01:43 PM   #113
jc031662
Veteran
 
Drives: F10 535i
Join Date: Jul 2010
Location: Texas

Posts: 45
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by jc031662 View Post
Wow - thanks a bunch for this. Pardon my ignorance, but what does "EPS" stand for?
Oh duh - electric power steering...
__________________
2011 F10/535i Space Gray ("v2.0"), ZSP, ZAV, ZCV, ZDA, ZPP, ZP2, NASW, 465, 464, 4NB
2011 F10/535i Space Gray ("v1.0") ("Ain't my problem no mo'...")
2008 E60/528i (Retired)
jc031662 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      09-01-2010, 04:34 PM   #114
delvek
Major
 
delvek's Avatar
 
Drives: F10 550i Msport
Join Date: Apr 2010
Location: Rhineland, Germany

Posts: 1,130
iTrader: (0)

@ TRW94

BAM! Now that is GOOD stuff, thanks for posting your invoice, what more could one ask for but a BMW invoice showing the corrective action, I almost want my 550 to pull to the right so I can walk into the service department here in Germany with that!
__________________
2011 550i M-sport:Mods: Hartge ECU (490hp/497ps@5500rp 531ft-lb/720Nm@2000rpm), ACSchnitzer suspension, ACSchnitzer sport exhaust, Msport Spoiler, Shadowline Grille, Color matched front reflectors, dvdinmotion. MyBavarianBeast: http://f10.5post.com/forums/showthread.php?t=530637
Future: 2014 F82 M4
delvek is offline   Germany
0
Reply With Quote
      09-01-2010, 11:40 PM   #115
kenhamm
Want to live in Germany
 
kenhamm's Avatar
 
Drives: 2011 550i, Dark Graphite, ED
Join Date: Sep 2009
Location: San Francisco, CA

Posts: 67
iTrader: (0)

That invoice is the bomb, I should get my car from ED around the 2nd week of October, so I have evidence of how to fix the issue, I noticed the pull almost immediately after picking up the 550 from the Welt, I had the same issue with my E60 550i (AS, Sport) but could never get SF BMW to fix it, this is so sweet.
__________________
11 550i - Euro Del - 30.7.10, 20 days, 2998 miles,19.2 mpg, top speed 142 mph
08 550i - Euro Del - Retired
04 545i - Euro Del - Retired
79 528i - Retired-BMWCCA member since 1979
77 320i - Retired
kenhamm is offline   United_States
0
Reply With Quote
      09-03-2010, 08:45 AM   #116
burlingville
Registered
 
Drives: 2011 535i
Join Date: Aug 2010
Location: Texas

Posts: 3
iTrader: (0)

Right Pull seems solved on mine

I picked up my car yesterday and drove it about 125mi and I can no longer feel the right pull. It still tends to drift right but in the traditional way I have seen in previous BMW's - just tends more right than left. I may now just be over sensitive after the long frustrating grind to finally get to this point. They were following the same procedures as shown on the posted repair invoice but in my case the problem was solved after compressing the strut springs and rotating 10mm left. Road testing at that point indicated that they had fixed the problem and I agree - at least so far. They also replaced the fuel level sensor while it was in the shop. I hope that's it for me.
burlingville is offline  
0
Reply With Quote
      09-09-2010, 08:00 AM   #117
tk005x
Private
 
Drives: F10 535i
Join Date: Jul 2008
Location: NJ

Posts: 86
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by TRW94 View Post
Service invoice attached. Hope it's helpful. I've driven the car for 2 days and it's fine, though too early to claim an unqualified success.
Thanks for putting up the service invoice.

Have the same drifting problem as well and going to take this invoice to the dealer on Monday.

About the rubbing/friction noise on slow turns, could you be more specific about that? I seem to get the same problem but only notice the sound in the morning when I first start the car and head out to go to work. After the first/second turn I don't hear the sound anymore. Doesn't sound like the abs check either unless something is messed up.
tk005x is offline  
0
Reply With Quote
      09-09-2010, 12:39 PM   #118
psmithii
New Member
 
Drives: 2011 535i
Join Date: Jul 2010
Location: The Woodlands TX

Posts: 6
iTrader: (0)

Pulling Right

Was this BMW Houston North that did the adjustment?
psmithii is offline   United_States
0
Reply With Quote
      09-09-2010, 12:43 PM   #119
psmithii
New Member
 
Drives: 2011 535i
Join Date: Jul 2010
Location: The Woodlands TX

Posts: 6
iTrader: (0)

Pulling Right

Good to know someone around here can do it.
psmithii is offline   United_States
0
Reply With Quote
      09-09-2010, 01:01 PM   #120
MojoeF10
Enlisted Member
 
Drives: 2011 535i
Join Date: Jul 2010
Location: Florida

Posts: 38
iTrader: (0)

Thanks for the update. I bring mine in on Tuesday. Hopefully this issue will be over soon!
MojoeF10 is offline  
0
Reply With Quote
      09-09-2010, 07:43 PM   #121
burlingville
Registered
 
Drives: 2011 535i
Join Date: Aug 2010
Location: Texas

Posts: 3
iTrader: (0)

Mine was done by Mike Smith BMW in Beaumont. Still is ok since fix.
burlingville is offline  
0
Reply With Quote
      09-13-2010, 02:11 PM   #122
tk005x
Private
 
Drives: F10 535i
Join Date: Jul 2008
Location: NJ

Posts: 86
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by shabang View Post
My dealership just laughs at me when I tell them this is known issue and there maybe a possible software fix. I showed them this forum and the service advisor said "people put all kinds of stuff on the internet". The car is driving me crazy, missing my 335i.
Didn't show them the message board but spoke to them about this at Prestige and the guy said something similar even when I had a service invoice from some one else.

Dropped off my car at JMK this morning and the guy made a copy of the service invoice and attached it to the work order so hopefully everything will go smoothly.

Also got a 2011 335xi as a loaner which is nice.

I also had the rubbing noise on turns as well that was mentioned on the service invoice, anyone else have the same problem?

Last edited by tk005x; 09-13-2010 at 02:16 PM.
tk005x is offline  
0
Reply With Quote
      09-14-2010, 09:18 AM   #123
MojoeF10
Enlisted Member
 
Drives: 2011 535i
Join Date: Jul 2010
Location: Florida

Posts: 38
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by tk005x View Post
Didn't show them the message board but spoke to them about this at Prestige and the guy said something similar even when I had a service invoice from some one else.

Dropped off my car at JMK this morning and the guy made a copy of the service invoice and attached it to the work order so hopefully everything will go smoothly.

Also got a 2011 335xi as a loaner which is nice.

I also had the rubbing noise on turns as well that was mentioned on the service invoice, anyone else have the same problem?
I'm getting a rubbing noise as well, but it's only when my car is in reverse and I sharply turn the wheel. I then noticed that there are 2 rubber flaps dangling next to each of the front tires. It appears something on my car ripped, so it's probably unrelated to your issue. My car is at the dealership right now getting the 'pulling to the right' issue "fixed." So I am having them fix the rubber flaps at the same time.
MojoeF10 is offline  
0
Reply With Quote
      09-15-2010, 05:55 PM   #124
lindros2
First Lieutenant
 
Drives: 550i M-S
Join Date: Mar 2008
Location: ...

Posts: 303
iTrader: (0)

Does anyone have a VERSION NUMBER for the old and new software?
lindros2 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      09-15-2010, 09:58 PM   #125
MojoeF10
Enlisted Member
 
Drives: 2011 535i
Join Date: Jul 2010
Location: Florida

Posts: 38
iTrader: (0)

Well, my car has been fixed...but I still feel as though it pulls slightly to the right. It is SIGNIFICANTLY better, but it still pulls. I realize the crown in the road may be a bit of a factor at this point, but I test drove my car for about 30 minutes after it was fixed. I tested it at different speeds...I made sure to test it on roads that seem to veer to the left...I tried everything I could think of. It now usually takes up to 20 or 30 seconds before it starts to pull to the right. That's not normal right? This is my first Bimmer...so is it something I need to get used to? I'm at a loss. I will call the service manager tomorrow to discuss it with him.
MojoeF10 is offline  
0
Reply With Quote
      09-15-2010, 10:10 PM   #126
savela
Second Lieutenant
 
savela's Avatar
 
Drives: 2014 M5
Join Date: Aug 2010
Location: TX

Posts: 232
iTrader: (0)

I would say that 20 to 30 seconds before you notice a pull is about as close to perfect as you can hope for. Rest easy.
savela is online now   United_States
0
Reply With Quote
      09-16-2010, 08:34 AM   #127
MojoeF10
Enlisted Member
 
Drives: 2011 535i
Join Date: Jul 2010
Location: Florida

Posts: 38
iTrader: (0)

This morning it seemed to instantly 'drift' to the right. It wasn't so much a sharp pull like it was doing...but more of a drift. I'm going to have a 3rd party drive it to see if they experience the same thing. The service manager also said he will drive it with me...but of course he's going to tell me it's normal.

I just don't want to settle. If it truly is normal, then I'm okay with it, but I want to be sure.
MojoeF10 is offline  
0
Reply With Quote
      09-16-2010, 05:33 PM   #128
5ster
Registered
 
Drives: 2011 535i
Join Date: Sep 2010
Location: USA

Posts: 4
iTrader: (0)

I contacted my local dealer (Northern Virginia). I asked if they heard about this problem and the "fix". No, it was road crowning. . They asked for my VIN, and they did a search of factory prescribed fixes and the software upgrade mentioned elsewhere in this post did not come up as being available for my 535i. They knew nothing of the software fix or the 10 mm adjustment.
5ster is offline  
0
Reply With Quote
      09-16-2010, 06:52 PM   #129
tk005x
Private
 
Drives: F10 535i
Join Date: Jul 2008
Location: NJ

Posts: 86
iTrader: (0)

Forgot to post, got my car back a couple days back and I don't notice the pull anymore but I'm gonna have to drive it more on smoother roads to be sure.

No software update, just got the 10mm adjustment. From what the service guy said, there is a bulletin out there telling them how to adjust the strut.

Still get the rubbing noise on slow turns on cold start ups, they couldn't find anything that could be causing it.
tk005x is offline  
0
Reply With Quote
      09-17-2010, 08:53 AM   #130
tetiker
Enlisted Member
 
Drives: f30 328i
Join Date: Aug 2010
Location: Ankara Turkey

Posts: 38
iTrader: (0)

Hi guys;
I have just talked with my dealer. Ask him this problem.
He said that they know the problem. And also BMW germany is aware of this issue. It is a software problem.He said that they solved this problem. They connect the car to the GERMANY and install a new software that solves this problem he. I am so happy to hear this news.
I will get my car next weak
tetiker is offline  
0
Reply With Quote
      09-17-2010, 11:34 AM   #131
MojoeF10
Enlisted Member
 
Drives: 2011 535i
Join Date: Jul 2010
Location: Florida

Posts: 38
iTrader: (0)

My car is officially fixed. I realized that even though my car still drifts slightly to the right...that's normal. I test drove other comparable cars last night and most had the same issue. So, I'm a happy camper now. Case closed for me on this issue...and it's time to just enjoy the car! Thanks to everyone for contributing as I feel that this forum has made quite the impact on this particular issue...even though some dealers thought it was some B.S. internet chatter!

jc031662: What was the outcome for you? You had your car serviced a few days ago, right?
MojoeF10 is offline  
0
Reply With Quote
      09-17-2010, 04:55 PM   #132
tetiker
Enlisted Member
 
Drives: f30 328i
Join Date: Aug 2010
Location: Ankara Turkey

Posts: 38
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by MojoeF10 View Post
My car is officially fixed.
Is it just a software fix? Or they do some mechanical things?
tetiker is offline  
0
Reply With Quote
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:26 PM.




5post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST