2010 2011 BMW 5 Series Forum F10
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
 

2010 2011 BMW 5 Series Forum F10 F10 Technical Topics Engine, Transmission, Exhaust, Drivetrain, ECU Software Modifications Anyone still having battery drain issues with JB4 Stage 2?
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      02-28-2017, 11:13 AM   #1
cardoza
New Member
0
Rep
7
Posts

Drives: 2011 Infiniti G37S
Join Date: Feb 2013
Location: Oklahoma City

iTrader: (0)

Anyone still having battery drain issues with JB4 Stage 2?

I installed a JB4 about 10 days ago, and was issue free until a couple of days ago. Starting a few days ago I began getting a battery discharge warning after the car sat overnight, and then last night on the way home the car threw a CEL. I installed my JB4 without connecting the flex fuel or OBDII connector, as I intend on keeping the car on map 1.

I'm planning on pulling the JB this evening to see if it fixes my issue, but if it does I'm not sure where to go from there. It sounds like JB is unwilling to acknowledge the battery drain issues that people have.

Is anyone having these issues on the most recent firmwares?
Appreciate 0
      02-28-2017, 11:28 AM   #2
335socal
Lieutenant
23
Rep
583
Posts

Drives: Alpine white 335 coupe
Join Date: Mar 2013
Location: National city

iTrader: (3)

try to tape the end of the wires so they dont touch.
Appreciate 0
      03-01-2017, 01:47 AM   #3
AmooManiak
Second Lieutenant
29
Rep
209
Posts

Drives: A3 S-Line, 540i
Join Date: Aug 2016
Location: Illinois

iTrader: (0)

Do you have the stage 2 beta? I've had it for about 6 months and haven't had any issues.
Appreciate 0
      03-01-2017, 11:36 AM   #4
cardoza
New Member
0
Rep
7
Posts

Drives: 2011 Infiniti G37S
Join Date: Feb 2013
Location: Oklahoma City

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by AmooManiak View Post
Do you have the stage 2 beta? I've had it for about 6 months and haven't had any issues.
I'm thinking my battery drainage is another issue. My CEL also went away, could have just been the tune adapting.
Appreciate 0
      03-02-2017, 10:02 AM   #5
cardoza
New Member
0
Rep
7
Posts

Drives: 2011 Infiniti G37S
Join Date: Feb 2013
Location: Oklahoma City

iTrader: (0)

Wanted to provide an update on this - I uninstalled my JB4 last night and this morning had no discharge error. It seems like Burger Tuning has been pretty reluctant to acknowledge this issue, what's my best course of action? The only possible remedy I can think of is that it's on some older firmware.
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -4. The time now is 11:01 AM.




5post
5post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST