2010 2011 BMW 5 Series Forum F10
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
 

2010 2011 BMW 5 Series Forum F10 F10 Technical Topics Navigation, iDrive, Audio, Video, Bluetooth, Phone, Coding Dead iDrive Screen!?
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      04-22-2012, 05:44 PM   #1
dbs600
Major
 
Drives: 2011 750LXi Individual
Join Date: Apr 2010
Location: New York, NY

Posts: 1,105
iTrader: (0)

Dead iDrive Screen!?

Started my car, iDrive screen became fully lit, as shown, which I've never seen before, lasted about 30 seconds and then went completely black. I pressed multiple buttons and restarted the car multiple times, but the fully lit screen hasn't returned and the screen has remained black. Anyone see this before!?
Attached Images
 
dbs600 is offline  
0
Reply With Quote
      04-22-2012, 05:55 PM   #2
pharding
Captain
 
Drives: '11 550i + '14 X3 28i
Join Date: Mar 2005
Location: Chicago

Posts: 878
iTrader: (0)

Just do a hard reset and it should be fine.
__________________
14 550i Euro Del
14 X3
11 550i Euro Del
Retired: 08 550i Euro Del; 06 330i Euro Del; 04 545i Euro Del; 01 530i Euro Del
pharding is offline   United_States
0
Reply With Quote
      04-22-2012, 05:57 PM   #3
dbs600
Major
 
Drives: 2011 750LXi Individual
Join Date: Apr 2010
Location: New York, NY

Posts: 1,105
iTrader: (0)

How do I do a hard reset? Thanks.
dbs600 is offline  
0
Reply With Quote
      04-22-2012, 06:30 PM   #4
Losco
Second Lieutenant
 
Drives: F10 528i M-sport
Join Date: Aug 2008
Location: Japan

Posts: 231
iTrader: (0)

ahh the orange screen. press the mute button for 30 sec. Idrive will reboot.
Losco is offline   Japan
0
Reply With Quote
      04-24-2012, 07:44 PM   #5
dbs600
Major
 
Drives: 2011 750LXi Individual
Join Date: Apr 2010
Location: New York, NY

Posts: 1,105
iTrader: (0)

Hi everyone:

Thanks for your prompt replies.

While the problem persisted throughout the day, it resolved itself overnight.

I e-mailed my service advisor the photo, inquiring into same, but haven't heard back. :|

Looks to be an anomaly, but better not happen again!

Thanks again.
dbs600 is offline  
0
Reply With Quote
      09-29-2012, 11:55 PM   #6
MBrown1003
Seven Bimmers and counting
 
Drives: 2011 F10 550i (RWD, 6-speed)
Join Date: Nov 2006
Location: Massachusetts, USA

Posts: 723
iTrader: (0)

Just curious -- what model F10s?

My 550i had the lovely orange screen tonight. (It was actually a nice gradient from reddish orange on the driver's side to yellowish orange on the passenger side.)

I shut down the car and re-started, which had no effect. I had previously set the destination in the nav system, and the HUD worked fine. (GOOD THING, as I wasn't all that familiar with the area where I was!)

I found this thread, and went down to the garage, ready to reboot it. The car had been idle for an hour. I got in, started up, and the screen lit up just like usual.

Not taking any chances -- I'm putting a note in the car that the hard reset is accomplished by hitting MUTE for 30 seconds.

Thanks, all.
__________________
2011F10 550i (ED Aug 1; US redelivery Sep 12)
Previously...
Threes: '08 E90 M3, '07 E92 335i,
Fives: '02 E39 M5, '00 E39 540i/6, '97 E39 528i, '92 E34 525i
Others: VW, MBz, Peugeot, Toyota, Olds
MBrown1003 is offline   United_States
0
Reply With Quote
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 11:00 AM.




5post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST