2010 2011 BMW 5 Series Forum F10
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
 

2010 2011 BMW 5 Series Forum F10 F10 Technical Topics Engine, Transmission, Exhaust, Drivetrain, ECU Software Modifications Installed BMS Stage 1
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      12-12-2012, 09:55 AM   #23
RambleJ
Colonel
 
RambleJ's Avatar
 
Drives: F10 535i M-sport
Join Date: Oct 2008
Location: Back in teh so cal

Posts: 2,007
iTrader: (2)

Quote:
Originally Posted by bulldog x6 View Post
are you running 91 octane or higher?
I am running 93.
Rbembas, if you are running 91 I would highly suggest running some logs shortly after the tune adapts to make sure that the level of boost is running fine on 91octane.
RambleJ is offline   No_Country
0
Reply With Quote
      12-12-2012, 01:29 PM   #24
Rbembas_M3
First Lieutenant
 
Rbembas_M3's Avatar
 
Drives: BMW 2011 M3
Join Date: Jan 2012
Location: BUFORD GA

Posts: 343
iTrader: (0)

Garage List
2011 BMW M3  [0.00]
Quote:
Originally Posted by RambleJ View Post
I am running 93.
Rbembas, if you are running 91 I would highly suggest running some logs shortly after the tune adapts to make sure that the level of boost is running fine on 91octane.
I made a mistake I'm running 93 mostly Shell , but still I'll run some logs this
weekend. I did change the boost to 4.5 this morning, ran great just too much traffic here in Atlanta this monrinig to run it.
Rbembas_M3 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      12-20-2012, 07:24 AM   #25
Rbembas_M3
First Lieutenant
 
Rbembas_M3's Avatar
 
Drives: BMW 2011 M3
Join Date: Jan 2012
Location: BUFORD GA

Posts: 343
iTrader: (0)

Garage List
2011 BMW M3  [0.00]
Been running stage 1 for a couple of weeks now anyone getting drive train malfunction CEL?
Rbembas_M3 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      12-20-2012, 08:43 AM   #26
RambleJ
Colonel
 
RambleJ's Avatar
 
Drives: F10 535i M-sport
Join Date: Oct 2008
Location: Back in teh so cal

Posts: 2,007
iTrader: (2)

Quote:
Originally Posted by rbembas535i View Post
Been running stage 1 for a couple of weeks now anyone getting drive train malfunction CEL?
Nope, you might want to check the connections to make sure something isn't loose. To stash the piggy box where the site shows is quite a tight pull to get it overthere. I usually go in and squeeze the plugs every couple weeks to make sure nothing is coming loose.
RambleJ is offline   No_Country
0
Reply With Quote
      12-20-2012, 09:25 AM   #27
Rbembas_M3
First Lieutenant
 
Rbembas_M3's Avatar
 
Drives: BMW 2011 M3
Join Date: Jan 2012
Location: BUFORD GA

Posts: 343
iTrader: (0)

Garage List
2011 BMW M3  [0.00]
Quote:
Originally Posted by RambleJ View Post
Nope, you might want to check the connections to make sure something isn't loose. To stash the piggy box where the site shows is quite a tight pull to get it overthere. I usually go in and squeeze the plugs every couple weeks to make sure nothing is coming loose.
Thanks I check them out and yes it tight.
Rbembas_M3 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      12-20-2012, 09:26 AM   #28
Alan l.
Brigadier General
 
Alan l.'s Avatar
 
Drives: LCI M-Sport 550i
Join Date: Jun 2009
Location: East Coast

Posts: 4,260
iTrader: (8)

Running 93octane exclusively and the car has been CEL free for over 1200 miles with plenty of full throttle/redline shifts.

Alan
__________________

2014 LCI 550i M Sport | 3D Design Front Spoiler | BMW Performance Black Grills | BMW Performance Trunk Lip | BMW Performance Diffuser | Painted Reflectors | Wincos 30% Tint | Supersprint Exhaust | ACSSprings | MORR VS8.2 Rims 20x10R and 20x9F | Michelin PSS Tires |||More Photos of my car here|||
Alan l. is offline  
0
Reply With Quote
      12-20-2012, 10:59 AM   #29
RambleJ
Colonel
 
RambleJ's Avatar
 
Drives: F10 535i M-sport
Join Date: Oct 2008
Location: Back in teh so cal

Posts: 2,007
iTrader: (2)

Quote:
Originally Posted by rbembas535i View Post
Thanks I check them out and yes it tight.
Is the malfunction consistent or did it just happen once?
RambleJ is offline   No_Country
0
Reply With Quote
      12-20-2012, 12:35 PM   #30
Rbembas_M3
First Lieutenant
 
Rbembas_M3's Avatar
 
Drives: BMW 2011 M3
Join Date: Jan 2012
Location: BUFORD GA

Posts: 343
iTrader: (0)

Garage List
2011 BMW M3  [0.00]
It's happened a couple of times now the first time was when I had stage two running. Now. I'm running stage one now and have had drive train malfunction pops up a few times now.
Rbembas_M3 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      12-20-2012, 01:19 PM   #31
omer
First Lieutenant
 
Drives: 2013 535i xdrive Msport
Join Date: Jul 2012
Location: United States

Posts: 369
iTrader: (0)

How do you drive on sport plus? There's only sport on 535 msport
omer is offline   United_States
0
Reply With Quote
      12-20-2012, 02:16 PM   #32
Alan l.
Brigadier General
 
Alan l.'s Avatar
 
Drives: LCI M-Sport 550i
Join Date: Jun 2009
Location: East Coast

Posts: 4,260
iTrader: (8)

Quote:
Originally Posted by rbembas535i View Post
It's happened a couple of times now the first time was when I had stage two running. Now. I'm running stage one now and have had drive train malfunction pops up a few times now.
sounds like theres an issue with the car. Could be your fuel pump going etc..

I'd remove the tune and let the dealer fix it.

Alan
__________________

2014 LCI 550i M Sport | 3D Design Front Spoiler | BMW Performance Black Grills | BMW Performance Trunk Lip | BMW Performance Diffuser | Painted Reflectors | Wincos 30% Tint | Supersprint Exhaust | ACSSprings | MORR VS8.2 Rims 20x10R and 20x9F | Michelin PSS Tires |||More Photos of my car here|||
Alan l. is offline  
0
Reply With Quote
      12-20-2012, 03:03 PM   #33
RambleJ
Colonel
 
RambleJ's Avatar
 
Drives: F10 535i M-sport
Join Date: Oct 2008
Location: Back in teh so cal

Posts: 2,007
iTrader: (2)

Quote:
Originally Posted by Alan l. View Post
sounds like theres an issue with the car. Could be your fuel pump going etc..

I'd remove the tune and let the dealer fix it.

Alan
Exactly, remove the tune and see if you can replicate it tuneless. If not, it could be an issue with the tune.
RambleJ is offline   No_Country
0
Reply With Quote
      12-20-2012, 04:51 PM   #34
Rbembas_M3
First Lieutenant
 
Rbembas_M3's Avatar
 
Drives: BMW 2011 M3
Join Date: Jan 2012
Location: BUFORD GA

Posts: 343
iTrader: (0)

Garage List
2011 BMW M3  [0.00]
Thanks guys will do that this weekend. My service tech did tell me that there are issues with the fuel pump and tested it about three weeks ago when I had my car in for 27000 check up. Everything was okay and they didn't know that I've been running a tune. I did take it off before I took it in, they never mention drive train malfunction that stage two caused.
Rbembas_M3 is offline   United_States
0
Reply With Quote
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:15 AM.




5post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST