2010 2011 BMW 5 Series Forum F10
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
 

2010 2011 BMW 5 Series Forum F10 F10 Technical Topics Engine, Transmission, Exhaust, Drivetrain, ECU Software Modifications Problem with N63 BMS stage 2 after "customer care package" campaign service
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      04-02-2015, 02:41 PM   #1
hooolala
New Member
0
Rep
19
Posts

Drives: 2011 BMW 550i
Join Date: Aug 2014
Location: Sugar Land, TX

iTrader: (0)

Problem with N63 BMS stage 2 after "customer care package" campaign service

I just got my 2011 550i back from the "customer care package" campaign service, and after I reinstall my BMS stage 2 back onto my car, i try to start the car, but end up getting the "drivetrain malfunction" error and the car won't start at all.

i shut off the car completely and check all the connection to make sure i install it correctly (when i do that, i can hear the liquid inside the intercooler running), after checking and trying to start the car several time with no luck, i decide to take the BMS off, then my car went back to normal (except the check engine light was on for about an hour)

so does anybody else with BMS stage 2 has the same problem after the service campaign? thanks
Appreciate 0
      04-02-2015, 03:09 PM   #2
badblack550xi
Major
badblack550xi's Avatar
59
Rep
1,410
Posts

Drives: F10 550xi 2013
Join Date: May 2013
Location: NJ

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by hooolala View Post
I just got my 2011 550i back from the "customer care package" campaign service, and after I reinstall my BMS stage 2 back onto my car, i try to start the car, but end up getting the "drivetrain malfunction" error and the car won't start at all.

i shut off the car completely and check all the connection to make sure i install it correctly (when i do that, i can hear the liquid inside the intercooler running), after checking and trying to start the car several time with no luck, i decide to take the BMS off, then my car went back to normal (except the check engine light was on for about an hour)

so does anybody else with BMS stage 2 has the same problem after the service campaign? thanks
i had the same issue.. terry had to send me a new version because i have one of the first versions. Now it works perfect.
Appreciate 0
      04-02-2015, 03:58 PM   #3
hooolala
New Member
0
Rep
19
Posts

Drives: 2011 BMW 550i
Join Date: Aug 2014
Location: Sugar Land, TX

iTrader: (0)

Thanks for your info,

i will contact Terry and see if i can get a new version of the stage 2.
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 12:40 AM.




5post
5post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST