2010 2011 BMW 5 Series Forum F10
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
 

2010 2011 BMW 5 Series Forum F10 F10 Technical Topics Navigation, iDrive, Audio, Video, Bluetooth, Phone, Coding iPhone playback issue
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      12-31-2014, 09:30 AM   #1
Noggie
First Lieutenant
Noggie's Avatar
Norway
7
Rep
313
Posts

Drives: ///M550xdT
Join Date: May 2014
Location: Norway

iTrader: (0)

iPhone playback issue

Just wanted to see if anyone else had this issue.
I have a -12 f11, professional sound system, and the iPhone connected through the center armrest USB.

My issue.
This started with the latest iOS 8.1.2 update.
Quite often when I connect my phone it will not play music.
I see the phone, my playlists, songs.... Everything.
But when selecting one it won't play.

I can have the phone playing music, then stop the car, leave the phone connected while shopping, filling fuel ect. And when starting up again it won't play any music, same as mentioned above.

The only solution I have found so far is to go to my phone, and start or restart a song on the phone itself. Then everything starts working again.

What I think is happening is that when I shut down the car, the phone senses its disconnected and pause the music, and now my car can't unpause it again when it reconnects. And I have to do this on the phone.

When I'm connecting my phone I guess the music app is not running, and my car is not able to lauch the music app to start playing music.
Then I have to go to my phone and start a song, and then everything is working fine again.

This does not happen all the time, perhaps 50% or so.

Anyone else have this issue after the latest IOS update?
This was never an issue in the past.
Appreciate 0
      12-31-2014, 03:08 PM   #2
493263
Second Lieutenant
493263's Avatar
10
Rep
240
Posts

Drives: 2011 550i xDrive
Join Date: Aug 2014
Location: DC

iTrader: (0)

Yes, I do. It's annoying.
Appreciate 0
      12-31-2014, 06:05 PM   #3
JKDurden
Registered
0
Rep
1
Posts

Drives: 2011 535i
Join Date: Dec 2014
Location: Katy, TX

iTrader: (0)

I was having the same issue on my 2011 535i with my iPhone 6 and iOS 8.1.2. As soon as I updated the 535's software to the latest release UPD01008 (located here: http://www.bmw.com/com/en/owners/con...re_update.html) the problems seem to have been corrected. I can now consistently pick any song from a playlist on my iPhone and it will play.
Appreciate 0
      12-31-2014, 07:26 PM   #4
Noggie
First Lieutenant
Noggie's Avatar
Norway
7
Rep
313
Posts

Drives: ///M550xdT
Join Date: May 2014
Location: Norway

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by JKDurden View Post
I was having the same issue on my 2011 535i with my iPhone 6 and iOS 8.1.2. As soon as I updated the 535's software to the latest release UPD01008 (located here: http://www.bmw.com/com/en/owners/con...re_update.html) the problems seem to have been corrected. I can now consistently pick any song from a playlist on my iPhone and it will play.
Good to know, think I run UDP01006 on mine, updated this summer i think.
Will look at this tomorrow.
Appreciate 0
      01-01-2015, 10:04 AM   #5
Noggie
First Lieutenant
Noggie's Avatar
Norway
7
Rep
313
Posts

Drives: ///M550xdT
Join Date: May 2014
Location: Norway

iTrader: (0)

OK, so I just updated from UPD01006 to UPD01008.
Lets see how this plays out in the next few days, and I'll report back with my findings.
Appreciate 0
      01-06-2015, 08:23 PM   #6
Noggie
First Lieutenant
Noggie's Avatar
Norway
7
Rep
313
Posts

Drives: ///M550xdT
Join Date: May 2014
Location: Norway

iTrader: (0)

So it's been a few days now and well..... It's better.

I would estimate that I have connected the phone to the car just over 50 times since the update, including leaving the phone connected during short stops.

On one occasion I found it just continued on the last song I had been playing, but just that song, not the whole playlist was available on the scrolling wheel.
I did start that song on AirPlay in my house though.
Had to select the playlist on the idrive and then it was back to normal.

Once it refused to play any music at all, from the steering wheel, idrive or even the phone itself, but a phone reset fixed everything and it started up where it left off.

All in all, much better after the update, but not 100%.
Appreciate 0
      04-08-2015, 04:29 PM   #7
Noggie
First Lieutenant
Noggie's Avatar
Norway
7
Rep
313
Posts

Drives: ///M550xdT
Join Date: May 2014
Location: Norway

iTrader: (0)

And now apple brought out a new iOS update and I have playback issues again.

Won't start playing when i connect my phone, sometimes it will play the first song in my playlist, then skip to number 14 and play that one.
selecting song 2 or 4 from the idrive, and it just goes quiet before it plays song 14 again.

If I start a song between 2 and 13 on the phone itself, it will play, but skip next, and it 14 again.

no new BMW update yet.

This is starting to aggravate me.
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 04:00 PM.




5post
5post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST