2010 2011 BMW 5 Series Forum F10
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
 

2010 2011 BMW 5 Series Forum F10 F10 Technical Topics Navigation, iDrive, Audio, Video, Bluetooth, Phone, Coding Navigation GPS Issue
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      08-09-2015, 11:52 PM   #1
Josparky
Private
Josparky's Avatar
3
Rep
93
Posts

Drives: BMW 2011 E92 M3
Join Date: Aug 2015
Location: Sydney

iTrader: (0)

Navigation GPS Issue

Hi Guys,

Pretty new here...
My navigation tells me I'm in the middle of the ocean.. was working fine and suddenly a few days ago, this happens. I tried resetting the iDrive but didn't work. I did a search on a lot of fourms and I tried to find the gps antenna which is supposedly located around the driver side sunvisor area. Had to take the front centre dome light roof parts out and took the sunvisor off and looked inside the roof trim but couldn't find anything...
Am trying to unplug and replug the gps antenna as some people have said it might of gotten loose... but i cannot find where it's located on the F10 535i's..

Anyone have any idea where this might located?

Thanks
Appreciate 0
      08-11-2015, 08:58 PM   #2
ezaircon4jc
Lieutenant
67
Rep
486
Posts

Drives: 2012 535i
Join Date: Jan 2015
Location: San Diego

iTrader: (0)

Similar issue..... Is there a way to calibrate the GPS location?
Appreciate 0
      08-12-2015, 12:36 AM   #3
Josparky
Private
Josparky's Avatar
3
Rep
93
Posts

Drives: BMW 2011 E92 M3
Join Date: Aug 2015
Location: Sydney

iTrader: (0)

I think it's either the GPS antenna plug got loose somehow or a faulty GPS antenna as a lot of other forum members seem to have experienced.
I tried reinstalling the map software and that didnt work either...

I have a feeling its the GPS antenna plug connection somewhere...
Anyone know where the other side of the plug is located? The plug at the other end of the cable where it connects to the CIC unit inside the centre dash console... would it be straight to the fin antenna at the back roof of the car?
I heard there is some sort of a module which the cable plugs into in betrween the CIC unit and the fin antenna...anyone got any idea?
Appreciate 0
      08-26-2015, 05:19 PM   #4
AP
Captain
AP's Avatar
51
Rep
946
Posts

Drives: F10 530d Msport
Join Date: Apr 2011
Location: UK

iTrader: (0)

what about running the diags from th hidden menu?
seen a youtibe video somwhere with the sequence of commands you need to run
that should confirm if you have a signal or not (this what the dealer will no doubt do)
Appreciate 0
      09-02-2015, 02:27 AM   #5
Josparky
Private
Josparky's Avatar
3
Rep
93
Posts

Drives: BMW 2011 E92 M3
Join Date: Aug 2015
Location: Sydney

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by AP View Post
what about running the diags from th hidden menu?
seen a youtibe video somwhere with the sequence of commands you need to run
that should confirm if you have a signal or not (this what the dealer will no doubt do)
Tried this. GPS signal is blank...i think meaning there is no reception..
Maybe the GPS antenna issue...I think
Appreciate 0
      09-02-2015, 07:09 AM   #6
AP
Captain
AP's Avatar
51
Rep
946
Posts

Drives: F10 530d Msport
Join Date: Apr 2011
Location: UK

iTrader: (0)

well that's confirmed it, sounds like a loose cable, which is odd as all of that is buried away behind other things.
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 10:04 AM.




5post
5post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST