2010 2011 BMW 5 Series Forum F10
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
 

2010 2011 BMW 5 Series Forum F10 F10 Technical Topics Navigation, iDrive, Audio, Video, Bluetooth, Phone, Coding ConnectedDrive
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      05-28-2019, 01:42 PM   #1
rody_pierre@yahoo.de
New Member
3
Rep
22
Posts

Drives: 2013 BMW 535i Xdrive
Join Date: May 2019
Location: PA

iTrader: (0)

ConnectedDrive

Hey guys,
Just got a 2013 BMW F10. I bought both Connected Drive subscription but yet I can't see the "Online " part, neither no apps or widget. How do I get those downloaded?
Appreciate 0
      06-17-2019, 12:55 PM   #2
you_nomi
New Member
2
Rep
6
Posts

Drives: BMW 520D 2015
Join Date: Jun 2019
Location: UK

iTrader: (0)

Did you try BMW's Connected App. I am using iOS version and it works fine for me.
Appreciate 0
      06-17-2019, 01:03 PM   #3
rody_pierre@yahoo.de
New Member
3
Rep
22
Posts

Drives: 2013 BMW 535i Xdrive
Join Date: May 2019
Location: PA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by you_nomi View Post
Did you try BMW's Connected App. I am using iOS version and it works fine for me.
I finally got it back from the dealership. Apparently I wasn't getting no signal. All good now. But yet I can't download the weather app or any app. I see the online store option but when I click it it only shows my subscriptions. Maybe I'm doing something wrong. Any help would be appreciated.
Appreciate 0
      06-17-2019, 01:20 PM   #4
rody_pierre@yahoo.de
New Member
3
Rep
22
Posts

Drives: 2013 BMW 535i Xdrive
Join Date: May 2019
Location: PA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by rody_pierre@yahoo.de View Post
Quote:
Originally Posted by you_nomi View Post
Did you try BMW's Connected App. I am using iOS version and it works fine for me.
I finally got it back from the dealership. Apparently I wasn't getting no signal. All good now. But yet I can't download the weather app or any app. I see the online store option but when I click it it only shows my subscriptions. Maybe I'm doing something wrong. Any help would be appreciated.
I do have BMW Connecter App.
Appreciate 0
      06-17-2019, 01:20 PM   #5
you_nomi
New Member
2
Rep
6
Posts

Drives: BMW 520D 2015
Join Date: Jun 2019
Location: UK

iTrader: (0)

Are you sure that you have connected your car in the BMW ConnectDrive app?
Appreciate 1
tet0010.00

      06-17-2019, 01:24 PM   #6
rody_pierre@yahoo.de
New Member
3
Rep
22
Posts

Drives: 2013 BMW 535i Xdrive
Join Date: May 2019
Location: PA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by you_nomi View Post
Are you sure that you have connected your car in the BMW ConnectDrive app?
Yep. I can see my car on the homepage. I can lock and unlock the car from my phone.
Appreciate 0
      06-17-2019, 01:29 PM   #7
you_nomi
New Member
2
Rep
6
Posts

Drives: BMW 520D 2015
Join Date: Jun 2019
Location: UK

iTrader: (0)

I suspect then it must have something to do with ConnectedDrive servers, contact BMW and ask them to resolve this.
Appreciate 0
      06-17-2019, 01:31 PM   #8
rody_pierre@yahoo.de
New Member
3
Rep
22
Posts

Drives: 2013 BMW 535i Xdrive
Join Date: May 2019
Location: PA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by you_nomi View Post
I suspect then it must have something to do with ConnectedDrive servers, contact BMW and ask them to resolve this.
Yeah...I think they still doing their major update that's been going on for almost 2 months. But thanks for the help.
Appreciate 0
      06-17-2019, 01:33 PM   #9
you_nomi
New Member
2
Rep
6
Posts

Drives: BMW 520D 2015
Join Date: Jun 2019
Location: UK

iTrader: (0)

Thumbs up

You're welcome!
Appreciate 0
      06-17-2019, 02:25 PM   #10
philipm785
Private First Class
31
Rep
122
Posts

Drives: 2016 550i
Join Date: Jul 2015
Location: Atlanta, GA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by rody_pierre@yahoo.de View Post
Yep. I can see my car on the homepage. I can lock and unlock the car from my phone.
At least you can do that. My remote services haven't worked for four months now. BMW keeps saying they're working on it and it's a widespread issue. Apparently not universal.
Appreciate 0
      06-17-2019, 07:55 PM   #11
rody_pierre@yahoo.de
New Member
3
Rep
22
Posts

Drives: 2013 BMW 535i Xdrive
Join Date: May 2019
Location: PA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by philipm785 View Post
Quote:
Originally Posted by rody_pierre@yahoo.de View Post
Yep. I can see my car on the homepage. I can lock and unlock the car from my phone.
At least you can do that. My remote services haven't worked for four months now. BMW keeps saying they're working on it and it's a widespread issue. Apparently not universal.
Sorry to heat that. I would try going to the dealership and have them look at it. I did t that and they didn't charge me a penny. . Do you see the 3G connection sign on top?
Appreciate 0
      06-18-2019, 10:08 AM   #12
philipm785
Private First Class
31
Rep
122
Posts

Drives: 2016 550i
Join Date: Jul 2015
Location: Atlanta, GA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by rody_pierre@yahoo.de View Post
Sorry to heat that. I would try going to the dealership and have them look at it. I did t that and they didn't charge me a penny. . Do you see the 3G connection sign on top?
I do have a 3G connection because I get real-time traffic, weather, and other app services. It's just the remote services that don't work. BMW says they have some kind of hugely tangled server issue and the problems are not consistent across cars. Some work 100%, some have some services and not others, etc.

I understand that these are complex issues, but four months seems like way too long to resolve something of this nature. And there's still no date on when it will be fixed. Crazy.

I guess I need to keep perspective! Being in a position to complain about how I can't remotely lock my 550i from my smartphone is definitely a first world issue.
Appreciate 0
      06-18-2019, 10:11 AM   #13
rody_pierre@yahoo.de
New Member
3
Rep
22
Posts

Drives: 2013 BMW 535i Xdrive
Join Date: May 2019
Location: PA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by philipm785 View Post
Quote:
Originally Posted by rody_pierre@yahoo.de View Post
Sorry to heat that. I would try going to the dealership and have them look at it. I did t that and they didn't charge me a penny. . Do you see the 3G connection sign on top?
I do have a 3G connection because I get real-time traffic, weather, and other app services. It's just the remote services that don't work. BMW says they have some kind of hugely tangled server issue and the problems are not consistent across cars. Some work 100%, some have some services and not others, etc.

I understand that these are complex issues, but four months seems like way too long to resolve something of this nature. And there's still no date on when it will be fixed. Crazy.

I guess I need to keep perspective! Being in a position to complain about how I can't remotely lock my 550i from my smartphone is definitely a first world issue.
Good luck my friend.
Appreciate 1
      07-11-2019, 03:48 PM   #14
TopQuark
Private
5
Rep
51
Posts

Drives: 528i
Join Date: Feb 2016
Location: Cupertino

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by rody_pierre@yahoo.de View Post
Hey guys,
Just got a 2013 BMW F10. I bought both Connected Drive subscription but yet I can't see the "Online " part, neither no apps or widget. How do I get those downloaded?
How did you get Connected Drive on a 2013 model? Did you have it upgraded to 3G? How much did it cost?
Appreciate 0
      07-11-2019, 04:32 PM   #15
rody_pierre@yahoo.de
New Member
3
Rep
22
Posts

Drives: 2013 BMW 535i Xdrive
Join Date: May 2019
Location: PA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by TopQuark View Post
Quote:
Originally Posted by rody_pierre@yahoo.de View Post
Hey guys,
Just got a 2013 BMW F10. I bought both Connected Drive subscription but yet I can't see the "Online " part, neither no apps or widget. How do I get those downloaded?
How did you get Connected Drive on a 2013 model? Did you have it upgraded to 3G? How much did it cost?
I already had the 3G Combox. They just had to activate it. Took them a while. Apparently it was an issue with AT&T. BMW contacted them and it was fix. They didn't charge me because my equipment weren't faulty.
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 05:36 AM.




5post
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST