2010 2011 BMW 5 Series Forum F10
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
 

2010 2011 BMW 5 Series Forum F10 F10 Technical Topics Navigation, iDrive, Audio, Video, Bluetooth, Phone, Coding BMW F10 Coding DIY (and other Fxx models)
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      09-11-2018, 02:06 PM   #331
ZaphodB
Registered
0
Rep
2
Posts

Drives: 2016 BMW 528 (F10)
Join Date: Sep 2018
Location: CA

iTrader: (0)

Coding Questions

I have a 2016 528 and have been successful and coding some options, but not others.
Accoustical_Lock_confirm doesn't seem to do anything. Is there a way to disable sound when locking with the remote, but leave the sound when unlocking?
My car has the ability to dictate text messages, but only when parked. Dictation is actually allowed in CA while driving...is there way to remove this restriction using coding?
Thank you

Last edited by ZaphodB; 09-11-2018 at 02:11 PM.
Appreciate 0
      09-16-2018, 09:55 AM   #332
Bruno112
Private
Croatia
11
Rep
90
Posts

Drives: 2014 F10 530d MSport
Join Date: Aug 2013
Location: Croatia

iTrader: (0)

Did you try with this in HU_NBT?

Disable Office Function Speed Lock-Out
3000 OFFICE_MESSAGES_SPEEDLOCK_CONDITION set to: nicht_aktiv

Enable Full Text Lines in Office While Driving
3003  PIM_DRIVING_TEXT_LENGTH set to: whole text_07
Appreciate 0
      09-17-2018, 04:33 PM   #333
pcp1234
Enlisted Member
2
Rep
36
Posts

Drives: F10
Join Date: Jul 2018
Location: Leeds

iTrader: (0)

hi guys

is it normal that engine management light comes on after odd flash ? reading ista d, it obviously sees faults from flashing stage but actual car is ok

also i was under impression that EPS hasn't been updated because of below message but now its no longer on list of items to update. has it been flashed ok in the end ?

https://ibb.co/h3WRme
Appreciate 0
      09-19-2018, 11:23 AM   #334
ZaphodB
Registered
0
Rep
2
Posts

Drives: 2016 BMW 528 (F10)
Join Date: Sep 2018
Location: CA

iTrader: (0)

Thanks Bruno112.
I tried those setting, but it did not help...I couldn't actually tell if they did anything. Just to clarify, I can read and listen to message I receive, but when I try to dictate a reply, it tells me that the car needs to parked.
Appreciate 0
      09-19-2018, 12:39 PM   #335
Bruno112
Private
Croatia
11
Rep
90
Posts

Drives: 2014 F10 530d MSport
Join Date: Aug 2013
Location: Croatia

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by ZaphodB View Post
Thanks Bruno112.
I tried those setting, but it did not help...I couldn't actually tell if they did anything. Just to clarify, I can read and listen to message I receive, but when I try to dictate a reply, it tells me that the car needs to parked.
Hmm,maybe try this with video in motion in same HU_NBT modul.
DVD-in-Motion activated:
3000  SPEEDLOCK_X_KMH_MAX Change werte to: FF
3000  SPEEDLOCK_X_KMH_MIN Change werte to: FF
3000  VIDEO_HANDBRAKE set to: nicht_aktiv
3000  VIDEO_FRONT_LOCKED set to: nicht_aktiv
3000  VIDEO_SPEEDLOCK_CONDITION set to: none=00


Disable Legal Disclaimers
3001LEGAL_DISCLAIMER_TIME set to: kein_ld
3001MACRO_CAM_LEGALDISCLAIMER set to: kein_ld
3001MACRO_NVICAM_LDISCLAIMER set to: kein_ld
Appreciate 0
      09-20-2018, 03:43 AM   #336
et7007
New Member
0
Rep
5
Posts

Drives: F10
Join Date: Sep 2018
Location: LATVIA

iTrader: (0)

Hi,
(I am new on this forum)
Just bought the cable and got the links to E-sys (E-Sys_Setup-3.27.1_RC_b44813), ESysLauncherPremiumSetup_2.7.1_Build_135 and v63.4_PSdZData_Lite but I can not get the ESys Launcher working.
In the installation instructions its said - E-sys Launcher Premium to stop working after 30/12/2017. - To work around use Launcher ReArm and change the PC date back to April 2017. Followed the instructions but couldn't get it working. Am I going the right way or do I need another Launcher version?
Thanks!
Appreciate 0
      09-20-2018, 07:22 AM   #337
shawnsheridan
Lieutenant General
shawnsheridan's Avatar
United_States
3143
Rep
17,106
Posts

Drives: 2016 650i GC M-Sport
Join Date: Feb 2010
Location: Houston, TX

iTrader: (0)

Garage List
Quote:
Originally Posted by et7007 View Post
Hi,
(I am new on this forum)
Just bought the cable and got the links to E-sys (E-Sys_Setup-3.27.1_RC_b44813), ESysLauncherPremiumSetup_2.7.1_Build_135 and v63.4_PSdZData_Lite but I can not get the ESys Launcher working.
In the installation instructions its said - E-sys Launcher Premium to stop working after 30/12/2017. - To work around use Launcher ReArm and change the PC date back to April 2017. Followed the instructions but couldn't get it working. Am I going the right way or do I need another Launcher version?
Thanks!
You need to be using Launcher PREMIUM 2.8.2., which is good until the end of 2018.

TM built in Date Manipulation protection in newer Launcher, and that is why you have this problem. Only solution I have seen that works is a fresh install of Windows. Good luck with it.
__________________

2016 650i GC M-Sport w/ 20" 373M Wheels; Alpine White; Individual Opal White Full Merino Leather; Gray Poplar Wood Trim
Anthracite Alcantara Headliner; Ceramic Controls; Executive Package w/ B&O Sound System; Integral Active Steering, etc.
Appreciate 0
      09-23-2018, 01:16 AM   #338
et7007
New Member
0
Rep
5
Posts

Drives: F10
Join Date: Sep 2018
Location: LATVIA

iTrader: (0)

Thanks Shawn.
I gave it a try but turned out that launcher didnt install on virtualbox windows on my mac
I need to find a spare laptop for fresh windows
Appreciate 0
      10-03-2018, 04:20 PM   #339
OrcaPod
Registered
0
Rep
4
Posts

Drives: 2011 BMW 528i
Join Date: Sep 2018
Location: Toronto, Canada

iTrader: (0)

Hi Shawn,
Can you please send me link for the software (my car is 2011 bmw 528i)
Thanks in advance
Appreciate 0
      10-03-2018, 04:46 PM   #340
shawnsheridan
Lieutenant General
shawnsheridan's Avatar
United_States
3143
Rep
17,106
Posts

Drives: 2016 650i GC M-Sport
Join Date: Feb 2010
Location: Houston, TX

iTrader: (0)

Garage List
Quote:
Originally Posted by OrcaPod View Post
Hi Shawn,
Can you please send me link for the software (my car is 2011 bmw 528i)
Thanks in advance
PM sent.
__________________

2016 650i GC M-Sport w/ 20" 373M Wheels; Alpine White; Individual Opal White Full Merino Leather; Gray Poplar Wood Trim
Anthracite Alcantara Headliner; Ceramic Controls; Executive Package w/ B&O Sound System; Integral Active Steering, etc.
Appreciate 0
      10-12-2018, 04:07 PM   #341
ciscospirit
New Member
Austria
0
Rep
13
Posts

Drives: BMW 640d xDrive GC (F06)
Join Date: Jan 2018
Location: Graz

iTrader: (0)

Hello,

i have a F06 from year 2015 with a S302 Alarm System.
i coded a bit arround to enable headlight and highbeam flashing if alarm is triggered, but it doesn't work.

i tried to change this from nicht_aktiv to aktiv:

FZD > 3002 DWA:
Optische Alarmausgabe Fernlight = aktiv
Optische Alarmausgabe Abblendlicht = aktiv

if i trigger the alarmsystem, my flashing lights start flashing and the alarm signal chime, but no headlights or high beam...

did i miss something?
Any idea if i had to enable something else somewhere?

At first I thought it might be because it was daytime, but i also tried it at night and the lights still have not flashed.

hm :/

Last but not least: can you tell me, how i can increase the duration time of the alarm signal chime to 2 minutes or more?
i think it should be done with this settings, but i am not sure about and also not which value will be the right setting for duration time.

FZD > 3001:
- Alarm duration time with external supply
- alarm duration time in self-powering mode
- alarm pause duration
- duty cycle

It would be very nice if you could help me
Appreciate 0
      Yesterday, 08:23 PM   #342
Almaretto
Major General
Almaretto's Avatar
United_States
1474
Rep
6,762
Posts

Drives: Coded '16 F10/F15 MSport
Join Date: Dec 2015
Location: Mountain View, CA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by ciscospirit View Post
Hello,

i have a F06 from year 2015 with a S302 Alarm System.
i coded a bit arround to enable headlight and highbeam flashing if alarm is triggered, but it doesn't work.

i tried to change this from nicht_aktiv to aktiv:

FZD > 3002 DWA:
Optische Alarmausgabe Fernlight = aktiv
Optische Alarmausgabe Abblendlicht = aktiv

if i trigger the alarmsystem, my flashing lights start flashing and the alarm signal chime, but no headlights or high beam...

did i miss something?
Any idea if i had to enable something else somewhere?

At first I thought it might be because it was daytime, but i also tried it at night and the lights still have not flashed.
Did you check light modules (FLE or TMS/LHM)?
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -4. The time now is 06:37 AM.




5post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST